Top 10 bylegender

Top 10 bylegender


Fra Bloody Mary til 'edderkopbid' har bymyter inspireret utallige uhyggelige bøger og film - her deler James Dawson sine 10 favoritter og udforsker deres rødder og indflydelse

Spøgelsesløse spøgelseshistorier, urbane legender er moderne eventyr. Ligesom Rødhætte og Guldlok blev spredt efter mundtlig tradition, spredes bymyter mund til mund, hvilket skaber moderne folklore, ofte med et moralsk brod i halen. Lad os indse det, en sleepover er ikke komplet uden mindst en stearinlys fortælling om terror.

Meget som traditionel folklore er moderne myter pyntet eller ændret, når de genfortælles. De fleste fortælles stadig oralt over skumfiduser og varm chokolade, men nogle registreres. Mange forfattere har omstuderet bylegender som inspiration til romaner eller film.

Min nye roman, Say Her Name, er min version af den mest berømte bylegende af dem alle, "Bloody Mary" forbandelsen.

Jeg er dog langt fra alene. Her præsenterer jeg 10 af de mest skræmmende bylegender og undersøger deres rødder og indflydelse.

1. Bloody Mary


Måske den mest berømte moderne myte, denne fortælling antyder, at hvis du skal se i spejlet og sige "Bloody Mary" et bestemt antal gange, vil der ske noget. Det er det, som legenden er uenig om. I de tidligste versioner ville en ugift kvinde se hendes fremtidige mands ansigt i glasset eller en kranium, hvis hun var bestemt til at dø, før hun blev gift.

Dette udviklede sig til noget mere blodige - grupper, der påberåber sig en blødende ånd eller heks kaldet Mary. Der er også oprettet nogle links til dronning Mary I, da hun blev udsat for flere aborter under hendes regeringstid.
Historien har været enormt indflydelsesrig. Spejle og refleksioner, en fast inventar i uhyggelig litteratur, spiller dele af Clive Barkers The Forbidden, der fortsatte med at være filmen Candyman, mens Ringu af Koji Suzuki erstatter et spejl for et tv-apparat. X Files og Supernatural tacklede direkte Mary-myten på skærmen.

Dette år ser ikke en, men to romaner, der genfortæller versioner af legenden: mit eget Say Her Name og en amerikansk version, The Summoning.

2. Edderkoppen bider


Muligvis en af de mere "troede" bymyter, denne fortæller historien om en ung person, ofte en rejsende til et fjerntliggende sted, der er bidt af en edderkop og / eller en myre. Ved hjemkomsten oplever offeret en "klækning", hvorved parasitiske babyens edderkopper og / eller myrer sprænger ud under deres hud. FYI - dette er ikke fysisk muligt, men det har ikke stoppet parasitologi som et definerende træk ved body horror-genren fra Alien and Wrath of Kahn til Stephen Kings Dreamcatcher og Stephenie Meyer's The Host.

3. Hookman


Et andet lejrbål skal, denne fortælling indeholder et amorøst ungt par, der er på udkørsel, når radioen informerer dem om, at en kroghænder er flygtet fra en lokal institution. Enten går parret hjem for at finde en krog, der er indlejret bag i bilen, eller en af ​​dem ender ophængt over bilen med fingrene, der skraber mod taget.

I den originale, romaniserede version af I Know What You Did Last Summer af Lois Duncan bruger morderen en pistol, men den filmversion af Kevin Williamson har en kroghånds fiskere, der er helvede med hævn. Candyman har også en krog til en hånd.

4. Freaky mad


For nylig blev rasende internetfolk taget ind af påstande om, at den populære fastfoodbutik KFC opdrætter genetisk muterede kyllinger til deres burgere. Mens "chokbilledet" hurtigt blev afsløret for at være forfalskninger, blev mere end en af ​​mine Facebook-venner taget ind.

Fødevarer bliver ofte offer for bymyter - er MacDonalds burgere virkelig lavet af regnorme? Vil blanding af poppende slik og svimmel pop få dig til at eksplodere? Glem ikke det flerårige rygte om "hundekøds takeaway".

Mad er centrum for vores liv, så det er ikke overraskende, at det er kernen i vores fiktion. The Hunger Games præsenterer børn, der er villige til at dræbe i en levetid på mad, mens Soylent Green (baseret på 1966-romanen Make Room, Make Room) går videre og foreslår, at vi snart spiser mennesker, ligesom i Matt Whymans The Savages.

5. Den slikkede hånd


I denne populære fortælling lytter en bange pige (eller nogle gange en gammel kvinde) til en ildevarslende dryp, der kommer inde fra hendes hjem. Hun er beroliget af tilstedeværelsen af ​​sin trofaste hund, der slikker hendes hånd under sengen. Til sidst undersøger hun støj kun for at finde sin hund slagtet og en besked skrevet i blod - "mennesker kan også slikke hænder".
Denne historie blev faktisk hentet fra en meget tidligere MR James-historie kaldet 'The Diary of Mr Poynter', hvor en karakter oplever en lignende skæbne.

6. Nyrerne


I denne fortælling forføres en ung mand enten af ​​en smuk kvinde eller betaler for en escort. Den følgende morgen vågner han op i et badekar fuld af is for at finde en af hans nyrer er blevet fjernet til salg på det sorte marked. Moralen kunne ikke være klarere, ikke?

Organhøstning er en hæfteklammer til horror-fiktion fra Ishiguros Never Let Me Go til Neal Shustermans fremragende Unwind.

7. Placering, placering, placering


Som nogen, der er ivrig efter at komme på ejendommens stige, ved jeg ikke, hvor generet jeg ville være at kontrollere, hvad mit hus var bygget på, men du vil måske få en landmåler til at kigge. Alle ved, at huse bygget på gravpladser vil blive forbandet, ikke? Selvom gamle indiske gravhøje er få og langt imellem i USA, får de helt sikkert meget flak.

Fra Stephen Kings The Shining and Pet Cemetery til Hollywood-klassikeren Poltergeist og endda Buffy the Vampire Slayer er beskeden meget klar - se ikke bare på et hjem, før du køber det, se under det.

8. Kædebrev


Du kender denne. Du får tilsendt et kommuniké, der antyder, at hvis du ikke videregiver det til yderligere fem mennesker, vil der være en frygtelig konsekvens. Denne bylegende ser ud til at have forudsagt viral markedsføring omkring tyve år.

Konceptet med det dødbringende kædebrev blev bedst udforsket i Christopher Pikes Chain Letter, men ideen om forbandede tekster undersøges også i Scarlet Thomas's The End of Mr Y og også Harry Potter og hemmelighedskammeret.

9. Opkaldet kommer indefra


Moralen er klar: KVINDER, BESKYT DINE BØRN. Variationer af denne ser en babysitter blive plaget af truende telefonopkald, der viser sig at komme indefra i huset. Børnene i hendes pleje bliver ofte myrdet.
Variationer af denne historie er overalt, især i Point Horrors The Babysitter af RL Stine og Mother's Helper af A Bates. Kevin Williamson hyldede i Scream-serien, ligesom jeg i Hollow Pike.

Med fremskridt inden for mobiltelefonteknologi forventes dette at udvikle sig til Snapchat-baseret rædsel eller mordere, der bruger Tinder til at spore deres ofre.

10. Den slanke mand


En virkelig moderne moderne myte, Slender Man startede online som en del af en konkurrence med Photoshop-billeder for at inkludere et overnaturligt element. Bruger 'Victor Surge' tilføjede en passende, ansigtsløs, unaturligt høj figur i to sort / hvide fotos, der blev kopieret og distribueret viralt over nettet.

Siden da har millioner af forfattere, for det meste online, delt og spredt historien på websteder som Creepypasta. Den slanke mands MO er at bortføre mennesker, ofte børn, der tilsyneladende villigt følger figuren for aldrig at blive set igen, hvilket gør ham til en skræmmende version af Pied Piper.

ความคิดเห็น

โพสต์ยอดนิยมจากบล็อกนี้

Top 10 leyendas urbanas

టాప్ 10 అర్బన్ లెజెండ్స్